diumenge, 12 d’octubre del 2014

VV

La consulta del 9-N és lloable, ja que els ciutadans catalans decidiran quina relació volen amb Espanya (romandre tal com ara [resposta no], una mena d’Estat associat [sí-no] i independència [sí-sí]). Tothom pot triar, d’entre aquestes tres fórmules, quina li sembla millor. Ja no seran els grups dirigents els qui decidiran sobre aquest afer, sinó el poble. Impecable! Per això, als ulls dels mitjans internacionals, el 9-N té tota la legitimitat. No pot ser de cap més manera; com es resolen, sinó, els contenciosos polítics? Votant!

Ara: com tothom sap, el 9-N té dificultats imposades pel Govern espanyol. Per això hi ha qui etiqueta el Govern espanyol de demofòbic. Per a l’establishment madrileny (governants, mitjans, elits econòmiques, comandaments militars, etc.), és més important mantindre l’statu quo que no pas permetre exercir drets civils fonamentals (és a dir, votar, la participació ciutadana).

I, malgrat aquesta actitud tancada del Govern espanyol, una majoria clara del poble de Catalunya vol votar (segons les enquestes, entre el 70% i el 80% de la població catalana vol la consulta, fins i tot els estrangers). A més, a Catalunya, pràcticament tothom (vora el 90% segons les enquestes) n’acceptaria el resultat.

Per això el poble català pressiona sobre els partits polítics. Ho diu ben clar: volem votar (VV). I, si el poble català vol votar, el Tribunal Constitucional o la Guàrdia Civil no són ningú per a interposar-s’hi, atès que, a Catalunya, no mana el Tribunal Constitucional: mana el poble de Catalunya, i ningú més.

Qualsevol expert en sociologia i politologia sap -i només cal consultar la premsa internacional per a corroborar-ho- que el pols entre l’establishment madrileny i el poble català només es resoldrà sent el poble català qui s’expressi. Agradi o no a l’establishment madrileny, és així. Des del Govern espanyol s’intentarà boicotejar la consulta del 9-N, però un moment o altre els catalans votaran sobre la independència de Catalunya. I si les autoritats catalanes s’arronsessin, el poble català els passaria pel damunt a les següents eleccions, siguin les que siguin (dit en pla: un partit polític pro consulta que es faci enrere en l’organització de la consulta ja no caldrà que es torni a presentar a unes eleccions: serà escombrat pels resultats electorals).

El clam català és VV (volem votar). Desitgem expressar democràticament i pacíficament quin futur polític volem per a Catalunya. Si l’establishment madrileny no ho vol acceptar, és el seu problema: nosaltres, VV. I si, finalment, el Govern espanyol torpedina la consulta del 9-N, a la propera vegada que hi hagi eleccions (siguin les del Parlament avançades -les anomenades plebiscitàries-, siguin les municipals de la primavera del 2015), el poble català votarà i prendrà la decisió que cregui més oportuna, ja sigui una declaració unilateral d’independència (DUI), ja sigui una altra fórmula, i aleshores a Catalunya a ningú li importarà què digui l’establishment madrileny: serà una decisió nostra, madura, via urnes i sobirana.

9 comentaris:

  1. 1/2
    M'agradaria fer unes consideracions al seu comentari. Aniré directe a la qüestió, malgrat que els separatistes pensin que es una cosa d'ells i que només pertany al sobirà poble de Catalunya, en el meu parer es un xic egoista. El tema està en que esperonats per d’irredentisme escocès, han fugit cap envant tot i que son dues coses ben diferents. Escòcia mira a Europa, Anglaterra a l'altre banda de l'Atlàntic, hi ha una unió entre regnes firmada -pot agradar-los més o menys però hi és - d'aquí en deriva en nom d'aquest pèrfid país i per últim són països rics i en Cameron sabia que ho tenia ben guanyat; poca gent se’n vol anar d'un país pròsper , també el màrqueting ha jugat el seu paper però això ho deixo per després. Tornant al tema dels catalans, no s'està decidint sobre el futur polític de Catalunya sinó el de tota Espanya, pot no agradar però es el que penso. La independència de Catalunya es en si mateixa la destrucció d'Espanya i en aquest context, esta clar que alguna cosa hem de dir quan des de una regió es vol fer petar el país. Catalunya ha contribuït al sistema restauracionista espanyol des de la seva creació tant en el creixement con en l'enfonsament, ara que les coses van mal dades, s'aixequen de la taula i marxen a corre cuita, un cop de puny a la taula no es un bon sistema per fer-se agradar.
    La pregunta, la consulta més ben dit, te greus defectes de forma, passaré per damunt que poden votar els majors de 16 anys i els estrangers, la primera pregunta "Vol que Catalunya esdevingui un Estat" es fal•laç en si mateixa un estat independent sempre va en majúscula, el mot estat - i en majúscula - es un estat de ple dret independent. Segon defecte de forma, no es pot votar no/no. Potser pensarà que ja està clar i que estic desbarrant però no tothom te la preparació - diguem-ho així - per exercir el dret a vot, potser que determinats grupuscles votin no/no i clar, seran vots nuls. El més divertit és el si/no això suposo que era per quedar bé i fer veure que es un procés incloent, gens més lluny de la realitat i remarcar una qüestió, això es una imposició al govern que tots hem elegit i als ciutadans de la resta d'Espanya ja que a dia d'avui encara en forma part del mateix país. Ningú no fa una consulta per perdre-la, a menys que siguis Salmond, perquè el dret a decidir és una mentida es diguem-ho clar, és independència, és una màscara per fer-ho semblar bonic (ja hi ha una majoria independentista al parlament autonòmic).
    Es un moviment al meu parer bastant "cursi" bones paraules i el més important fan creure als catalans que tenen Estat quan no el tenen, que si consell de garanties estatutàries, etc.
    Per aquestes raons considero que no es un procés democràtic perquè és tan il•legal que jo mati a quelcom com que els catalans votin, ras i curt, reitero la idea, és el futur polític d'Espanya no només de Catalunya. A Espanya hi ha bastant gent que està d'acord amb això de votar potser no seria tan difícil, frustrant una mica.

    ResponElimina
  2. 2/2
    El màrqueting, qui dubta a dies d'ara que una consulta fa cinc/deu anys hagués estat el final del independentisme català? Ara, deixant de banda lleis i porres, és massa tard, la societat catalana viu en una forma d'onanisme permanent on hi ets o ets fora de tot. Penso que si no és l'alt tribunal serà qualsevol altre forma/ent del govern qui pararà tot això i dono per descomptat el suport del la nova cancillera imperial ja que en això sempre ens hem rendit al que ells manen i ella algun cop ha mostrat el seu suport. Però tornant al màrqueting, el cas català espero que s’estudiï perquè la campanya es brillant, la capacitat de mobilització, organitzativa es excelsa, en definitiva bona imatge. Està molt ben aprofitat perquè "l'altre bàndol" quins arguments estètics ens queden, Mariano? tots cap al pont. Han escollit un bon moment per fer petar el país i no oblidem la crisi ha estat l'autèntica fàbrica de separatistes.
    No ens queden arguments, ni esquerres ni dretes tot a quedat reduït a si independència (qui domina el discurs té la veritat; Focault dixit), només la força, entesa de moltes maneres, de moment el pols amb la consulta ha estat guanyat però com diu vostè ens apropem a la DUI, aquí tornarà a relluir altre cop l'equilibri de forces.
    Sóc un autonomista convençut, no "tercera viista" o altres formes de terror. Hi hauries d'haver 4 ents a Espanya; Catalunya, País Basc, Centre i regions extra peninsulars i fora, tota la resta d'autonomies a la brossa ja que això va ser "el café para todos" y yo también quiero mi autonomia y mi AVE. Catalunya amb competències plenes en tot, desaparició del TOP, es a dir TC, o un òrgan que no pugui vetar lleis mútuament, amb la llengua etc etc... però romanent amb lleialtat dins el nostre país que crec que encara te solució. De vegades em pregunto si cal tanta exaltació nacional, perquè en el fons és la "pasta". Però és igual no soc economista i se que Kosovo va amb l'euro sense ser ni un país "sencer".
    En definitiva mai he convençut a ningú i poques vegades m'han convençut però és el que penso. Però la frustració; tant si si com no hi haurà col•lectius que mai confiaran en la forma de govern i tenir un país que giri l'esquena al corporativisme no ens porta en lloc. i una qüestió particular, fan sentir-nos com catalans de segona a aquells que no estem en el joc - d'altra banda els catalans es senten espanyols de 2a i aquí torna a estar l'embolic.
    Acabaré amb una frase que realment em va agradar molt en el seu moment pronunciada pel primer ministre canadenc el dia abans de que els "quebecois" votessin <>

    ResponElimina
  3. "Heu trobat alguna raó, una bona raó, per destruir el nostre país?"

    ResponElimina
  4. Ser independentista se ha puesto de moda, la mayoría de gente que lo quiere no tiene ni idea de por qué, es penoso, pero incluso extranjeros que no tienen ni papa de catalán, ni tampoco de español se suman a estas cosas gracias a las promesas tan increíbles que les ponen. Está claro que es una consulta que esta hecha para ganar, sino porque dejan votar a niñatos de 16 años cuando hace poco que se han enterado de que los reyes no existen, y ya sin volver a hablar del tema de los extranjeros que hay más gente de fuera que de aquí. España no es nada sin Cataluña pero Cataluña sin España tampoco. Las modas pasan, si hicieran una estadistica de la gente que vota que sí en esta consulta se vería claramente como la mayoría de personas son entre los 16 y 25 años, gente que hace muy poco ha cogido por primera vez la bandera esta que tenéis para pedir independencia. De todas formas no hay consulta, hasta otra! VE(Viva España)

    ResponElimina
  5. Mira pallasso anònim, fa segles que ens domineu, què deixeu a la gent decidir les fronteres. Ta mare deu ser la que no és ningú sense Espanya. Centenars de països existeixen, i la majoria vivint millor que Espanya.

    ResponElimina
  6. Pere, l'anònim al qual repliques fa bé d'exposar el que exposa. Per tant, no sé per què l'etiquetes de "pallasso". I per què fa bé? Doncs perquè mostra el nivell d'argumentació de l'unionisme. A mi m'agraden comentaris com aquest: em referma en l'encert de la via independentista.

    ResponElimina
  7. Amb l'anònim espanyol, hi estic d'acord en una cosa: a sant de què hem de fer una consulta en què poden votar gent que habitualment no pot participar en la resta d'eleccions.
    Certament, el tema de l'edat d'accés al vot és un tema controvertit i podríem parlar-ne abastament amb arguments a favor i en contra. El mateix passa amb els immigrants... Però per què precisament en un moment en què demanem a l'estat que ens deixi decidir, canviem les normes i les regles de joc. Si les anomenades eleccions plebiscitàries es porten a terme... seran menys vàlides pequè el parlament que avalaria una possible DUII no representaria els majors de 16 anys? S

    ResponElimina
  8. Me cago en la independencia y en su puta madre. Si queréis independencia iros vosotros de Cataluña (España), que la gente honrada no tiene sufrir los caprichos de 4 enterados que se han sacado la independencia de la manga. Cataluña es España, y si te pesa te jodes, pero el 9-N yo voto NO. Si la gente que no se mueve, fuese a votar, saldría mayoría a favor del NO, y lo sabes, así que, me siento orgulloso de decirte, que viva España! ♥

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'alegra veure que votaràs "no". És el que s'ha de fer: votar. Així sabrem quanta gent vol romandre a Espanya i quanta vol anar-se'n. I si, com creus, hi ha més gent que vota "no", Catalunya es quedarà a Espanya, evidentment.

      Elimina

Tota opinió serà benvinguda, incloent-hi (més ben dit: sobretot) la discrepant; sempre, és clar, que sigui respectuosa amb tothom.