dijous, 17 de març de 2016

Ses senyories a l'atur

Una notícia que ha passat per anecdòtica, però que per a mi no ho és: uns 60 diputats de la legislatura 2011-2015 han demanat de cobrar un subsidi perquè no troben feina.

Per què per a mi no és anecdòtica?

Com sabeu, durant l'esmentada legislatura es va a aprovar la reforma laboral, impulsada pel Partit Popular (PP), i que implicava reduir el cost de l'acomiadament. L'argument que donava el PP és que això afavoriria la contractació.

Doncs bé: d'entre aquesta seixantena de diputats n'hi ha algun del PP.

La pregunta cau pel seu pes: si la reforma laboral havia d'afavorir la contractació, com és que ara aquests diputats no troben feina?

Potser és que realment la reforma laboral no permetia crear ocupació?

Això demostra un dels dèficits de la política espanyola: molts diputats no tenen prou capacitat crítica, i només miren de tancar files amb el seu partit a fi de mantindre el poder.

Aquesta notícia enllaça amb una altra que va saltar fa temps: que el cost d'un gintònic al bar del Congrés de Diputats era molt baix. (La notícia va saltar en part què es rumorejava que l'empresa que tenia la concessió per a l'explotació d'aquest bar havia contractat gent en negre en altres bars.)

Ses senyories han tingut gintònics (i cafès, i refrescos, etc.) a un preu més baix del que tocaria, perquè el Congrés de Diputats (és a dir: tu i jo i tothom) ho subvencionava. S'han permès de votar una reforma laboral que no ha servit per a crear ocupació. I ara es troben sense feina i havent de pagar els gintònics al preu de mercat normal.

Quines ironies que té la vida...Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tota opinió serà benvinguda, incloent-hi (més ben dit: sobretot) la discrepant; sempre, és clar, que sigui respectuosa amb tothom.