diumenge, 3 d’abril de 2016

Rajoy, don Donde-dije-digo,-digo-Diego

Suposo que tots els qui llegiu aquest blog estareu d'acord amb mi quan dic que en Mariano Rajoy és dels pitjors polítics que hi ha al planeta.

De proves n'ha donades un munt. Però avui en relataré una d'encadenada, és a dir, una prova que es basa en tres fets separats en el temps.

En Rajoy acaba d'anunciar que vol impulsar una reforma perquè la jornada laboral acabi a les 6 de la tarda. Una idea, per cert, que fa temps que s'intenta impulsar des de Catalunya, en un equip on hi ha el sociòleg Salvador Cardús (professor de la UAB), la psicòloga Cristina Sánchez Miret o el diputat Fabián Mohedano (de Junts pel Sí, abans al PSC). Com sol passar, a Catalunya ja fa temps que llaurem quan a la Meseta surt la idea d'agafar una aixada.

Tornant a en Rajoy: no cal dir que els mitjans de comunicació se n'han fet ressò.

Però els mitjans potser també haurien d'explicar que en Rajoy va deixar caure que caldria suprimir les diputacions provincials d'Espanya... i ja no se'n va parlar més. En Rajoy ha passat quatre anys de president del Govern amb una majoria absolutíssima. Va fer res pel tema? No.

El govern d'en Rajoy també va anunciar, a mitja legislatura, que es passarien tots els festius que caiguessin en dimarts, dimecres o dijous a dilluns. Ha passat tota la legislatura i el més calent és a l'aigüera.

Seria d'agrair que els mitjans de comunicació reportessin aquesta línia temporal, i no el fet puntual en si. Alguns ho fan (és el cas d'en José Antich). Així la gent tindria més clar quin personatge ha governat a Espanya.

Estic convençut que, a Alemanya o Dinamarca, en Rajoy mai no hauria passat de conserge d'un ministeri; i tampoc m'hauria estranyat que hagués acabat perdent la feina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tota opinió serà benvinguda, incloent-hi (més ben dit: sobretot) la discrepant; sempre, és clar, que sigui respectuosa amb tothom.