divendres, 10 d’agost del 2012

Del #novullpagar al #forazonesblaves! (i anem sumant)

Dèiem fa poc que la revolta contra els peatges va pujant de to. Ara tenim altres mostres d’insubmissió a Tarragona.

L’any 2007, en Josep Fèlix Ballesteros, socialista, va assolir l’alcaldia de Tarragona. Tot just arribar-hi va eliminar algunes zones blaves d’aparcament, mesura que havia proclamat que faria... se suposa perquè havia rumiat molt bé quin impacte tindria sobre les arques de l’Ajuntament tarragoní.

L’estiu del 2012, el mateix Ballesteros ha decidit tornar a posar zones blaves (i verdes i d’altres colors). És a dir, que la gent hagi de pagar per a aparcar arreu.

No cal dir que molta gent a Tarragona s’ha indignat. Un governant ha de ser conscient que, si modifica res, ha de preveure’n les conseqüències (abans de fer-ho!). Si no, és que és un immadur (i per tant no pot governar). Per això el 9-8-2012 es va organitzar una pintada popular. Molts veïns van repintar zones verdes amb pintura blanca.

Bravo pels tarragonins!

Per què és important que la gent s’organitzi i repinti de blanc les zones d’aparcament (o no pagui peatges)? Perquè aquesta via de protesta (una actuació autoorganitzada, al capdavall) és una manera molt bona de reconduir i corregir la malaptesa dels polítics (i l’aprofitament dels instal·lats que es beneficien de la connivència amb el poder). Ja és hora que els governants (i els instal·lats) entenguin que els governs i els ajuntaments no estan només per a regir les comunitats, sinó també per a servir-les. Si no han après això, que tornin a P-3. I, mentrestant, que es fixin en els qui es neguen a genuflexionar-se mai més i, amb dignitat, aparten la barrera del peatge o tornen a pintar de blanc la zona d’aparcament. Si els que manen es fixessin més en la manera d’obrar dels insubmisos i, sobretot, en per què els insubmisos obren així, potser serien més bon governants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tota opinió serà benvinguda, incloent-hi (més ben dit: sobretot) la discrepant; sempre, és clar, que sigui respectuosa amb tothom.