dimarts, 10 de setembre del 2013

Spain: game over

Madrid 2020. Gibraltar. AVEs i aeroports que van costar una morterada sense haver previst que no hi aniria ningú. El rei desprestigiat i amb son gendre acusat i jutjat, i ara amagat a Suïssa amb diners públics. Els cas Bárcenas, amb l’ombra de sospita sobre el mateix president del Govern espanyol. Més casos de presumpta corrupció al PP de les Illes i el País Valencià. Més casos de presumpta corrupció dins el PSOE andalús (EROs i altres elements). Intents barroers del diari El Mundo i de policies maldestres de fer creure que nArtur Mas té diners a Suïssa. El cas Port, sobre dopatge, que ha sigut enterrat per les autoritats judicials espanyoles. Presidents de tribunals suprems i tribunals constitucionals que o malversen fons públics o insulten col·lectius (ciutadans de lEstat, al capdavall). Dirigents del PP que exhibeixen símbols nazis. Un rescat multimilionari a la banca espanyola pagat amb diners públics mentre la gent perd feina i llar per la mateixa banca. El Govern argentí que pren YPF a Repsol mentre el Govern espanyol és incapaç darticular cap mena de resposta ni arrossegar cap país o ens europeu que li doni suport. Un atur desbocat, amb unes estructures econòmiques ineficaces i incapaces de remuntar res, per un model econòmic fantasiós en principi però al capdavall ruïnós. Un endeutament públic que aviat pot ser impagable. Un desprestigi internacional descomunal. I Catalunya que se’n va.

Definitivament: Espanya s’ha acabat. O the game is over (per dir-ho en batllessamadrilenc). Qui no vegi que això és que no té ulls.

Només em sap greu pels ciutadans espanyols sensats, demòcrates, respectuosos amb la pluralitat, respectuosos amb Catalunya, crítics amb les elits empresarials i polítiques de Madrid, crítics amb la banca, desitjosos de millorar la seva democràcia, que es quedaran en les restes d’aquest Estat espanyol en decadència un pic Catalunya se’n vagi.

3 comentaris:

  1. OBLIDES ANDALUCIA?.....ALLO TAMBE ES "UNA MERIENDA DE NEGREOS"CAL PARLAR-NE,QUE EL PSOE,TAMBE ES UN PEIX QUE ES PORTA ELOLI.....

    ResponElimina
  2. Es confirma el teu analisi de fa un any, dos? en el qual comentaves que el proces era irreversible.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Era el 2011. I hi havia altra gent que ho veia com jo, simplement calia veure com evolucionen les societats (com ho ha fet la catalana) i com és el tarannà dels governants espanyols (de dretes i d'esquerres) per veure que la cosa aniria cap aquí.

      Elimina

Tota opinió serà benvinguda, incloent-hi (més ben dit: sobretot) la discrepant; sempre, és clar, que sigui respectuosa amb tothom.